Blog

4. jun, 2022

Vänta på inspiration fungerar inte. Under våren har jag haft svårt med den varan, ända tills jag köpte en bok om Ittens färglära. Nu har jag läst den, sida upp och sida ner.

Dessutom har jag läst ett par biografier och en sak jag förstått och lärt mig är att konstnärligt arbete till störsa delen består av just det, arbete. Att gå upp i ateljen och sätta igång med något. Det spelar inte så stor roll med vad. Men efter att sorterat färger, städat tittat på gamla bilder eller fotografier, kommer lusten så småningom. 

De senaste veckorna har jag jobbat intensivt inför en utställning hos Galleri Don Clarre i Torekov med vernissage på midsommardagen kl 13.00. 

23. nov, 2021

Den första februari nästa år kommer jag att ha en vernnisage på Villa Ingeborg I Cagnes sur mer. Villa Ingeborg är Svenska Rivieraklubbens fastighet där de har många av sina klubbmöten och fester. De delar huset med svenska kyrkan. Det är ett mycket fint hus med stor trädgård som ligger väldigt väl till i byn.

Utställningen kommer att hålla på hela februari månad.

23. nov, 2021

Den stora Biennalen i Servian har nu avslutats med sedvanlig pompa. Många tal och en stor "apero". Mina bilder fick stor uppmärksamhet och jag kommer att vara med även nästa gång.

6. okt, 2021

På tisdagarna är vi ett tiotal personer i olika ålder och av olika nationalitet som träffas för att teckna kroki inne i Pezenas. Det är två timmar av stark koncentration, efteråt känner jag mig lätt om hjärtat och full av ny entusiasm. Det här är gårdagens teckningar.